Drepturile copilului, descoperite printr-un escape room în Sectorul 6

În cadrul Centrului de Dezvoltare Personală şi Recreere „Conacul Golescu Grant”, copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, beneficiari ai cursului gratuit de matematică distractivă, au folosit ecuaţiile şi codurile secrete pentru a găsi cărţi magice şi cifre ascunse în imagini şi baloane.

„Mi-a plăcut foarte mult, mai ales pentru că am descoperit multe drepturi pe care le avem noi, copiii, şi asta în timp util. Dar cel mai mult mi-a plăcut că am lucrat în echipă, a fost foarte distractiv”, a recunoscut Andreea, la finalul activităţii.

Evenimentul face parte din campania „Cunoaşte-ţi drepturile!”, un proiect dedicat copiilor din Sectorul 6, cu scopul de a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, sărbătorită în fiecare an pe 20 noiembrie. Miercuri, acţiunile vor continua cu noi jocuri puse în scenă cu ajutorul partenerilor de la Asociaţia A.R.T Fusion: beneficiarii Centrului de Zi Giuleşti vor conştientiza şi vor identifica drepturi ale copilului prin metode de educaţie non-formală.

La nivel mondial, anul acesta se celebrează 30 de ani de la adoptarea Convenţiei ONU privind drepturile copilului, iar în această săptămână peste 200 de copii, aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, participă la campania „Cunoaşte-ţi drepturile!”

Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului are rolul de a atrage atenţia asupra milioanelor de copii care nu merg la şcoală, nu sunt protejaţi şi nu mai pot locui în ţara sau în oraşul lor, dar şi de a aduna fonduri pentru aceştia. Fiecare copil are dreptul la viaţă, la educaţie şi la o dezvoltare armonioasă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati