E oficial! Elevii vor trebui să poarte mască la orele de sport în sală

Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, a respins ridicarea obligativității măștilor la orele de sport în sală, așa cum ceruse Ministerul Educației.

De asemenea, Ministerul Sănătății nu a fost de acord nici ca elevii din școlile speciale să poată veni fizic la ore, indiferent de scenariu, arată EduPedu.ro.

Iată ce transmite ministerul într-un document obținut de sursa citată.

„Concluzia simplă și finală este că NU se pot face ore de sport în sală, fără mască, fără risc de infectare.

De asemenea, considerăm importantă sublinierea faptului că:

  • O parte dintre țări au sistat complet orele de educație fizică;
  • În timpul efortului fizic transmiterea este accentuată;
  • Având în vedere că în școlile speciale sunt copii cu multiple comorbidități, cu un risc crescut de a dezvolta forme severe de boală, considerăm necesară respectarea în continuare a scenariilor care țin cont de incidența fiecărei localități și în cazul unităților de învățământ pentru copii cu nevoi speciale.
  • Plus că 1 copil bolnav fără mască pentru el și pentru colegi – cadru didactic la ora de sport înseamnă închiderea clasei / claselor dacă orele de educație fizică se organizează în comun.
  • Această măsură ar zădărnici efortul susținut de a purta masca în timpul celorlalte activități școlare”.
În spațiul exterior, masca nu va fi obligatorie. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că va fi modificat ordinul comun semnat cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru ca elevii să nu mai fie obligați să poarte mască la orele de educație fizică și sport care se desfășoară în aer liber și cu menținerea distanțării.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati