FOTO / Primăria Bucureşti, amendată de Poliţia Locală Sector 4 pentru lipsa deszăpezirii în parcurile Carol şi Tineretului

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a fost amendată cu 4.000 de lei de Poliţia Locală Sector 4 pentru că nu a îndepărtat stratul de zăpadă şi gheaţă depus pe aleile pietonale şi trotuarele aferente parcurilor Carol şi Tineretului.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, când s-au desfăşurat controalele, aleile pietonale şi trotuarele aferente parcurilor Carol şi Tineretului erau impracticabile, acoperite cu zăpadă şi cu gheaţă, fapt ce a pus în pericol integritatea corporală a cetăţenilor.

Potrivit hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) 120/2010, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice au obligaţia ca pe timp de iarnă să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului/construcţiei, să cureţe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firme, curţilor şi terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale, iar pentru nerespectarea acestor prevederi amenda este de până la 2.000 de lei. Au fost întocmite două amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, având în vedere că sunt vizate două locaţii distincte.

Edilul Daniel Băluţă a declarat că este „inadmisibil” ca după atâtea zile de când ninsoarea s-a oprit, Municipalitatea şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să continue „să trateze cu dispreţ” cetăţenii Capitalei.

El a făcut apel la primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, să respecte legea şi să dispună măsuri în regim de urgenţă prin care să stopeze pericolul la care sunt expuşi bucureştenii care merg în parcurile Carol şi Tineretului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati