FOTO/ “Străzi deschise-promenadă urbană”. Nicușor Dan: Există o necesitate, pur și simplu, de a ne plimba, de a interacționa

A început cel mai popular eveniment outdoor din București – “Străzi deschise-promenadă urbană”, aflat la cea de a treia ediție. Și în acest an, pe străzile devenite pietonale vor fi evenimente artistice, expoziții, jocuri pentru copii.

“M-am bucurat să particip la deschiderea evenimentului ,,Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” unde Calea Victoriei a devenit scena unor adevărate spectacole de stradă pregătite de instituțiile de cultură ale Capitalei. 

Evenimentul ne oferă ocazia de a redescoperi noi modalități pentru petrecerea timpului liber și de a ne reconecta cu orașul în care trăim. 

Pe tot parcursul lunii mai, în weekenduri, Calea Victoriei va fi pietonală, iar începând  din iunie, vom deschide străzi si in cartiere, așa cum s-a întâmplat anul trecut. Îi invit pe  bucureșteni, dar și pe turiștii care vizitează Capitala să participe la acest eveniment, pentru că există o necesitate, pur și simplu, de a ne plimba, de a interacționa”, a transmis, sâmbătă, primarul Nicușor Dan.

Anul trecut, peste 700.000 de bucureșteni au participat la acest proiect care a implicat 1.000 de artiști, 800 de evenimente, organizate pe 35 de străzi pietonale.

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București și va avea loc până pe 8 octombrie 2023.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati