FOTO/VIDEO Cum se desfășoară protestul spontan de la metrou. În timp ce bucureștenii se înghesuie în STB, în subteran se dansează pe peron

Este haos la metroul din Capitală, unde angajații au coborât încă de la primele ore ale dimineții în tunel pentru a protesta. Nu se știe când va fi reluată circulația.

Protestul sindicaliștilor a început aseară, de la ora 23. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că conducerea Metrorex a refuzat mărirea salariilor și a decis că sporul de tunel este încasat abuziv.

Foto: Facebook / USLM

Luați prin surprindere, bucureștenii au fost nevoiți să găsească alte mijloace pentru a ajunge la serviciu sau la școală și grădiniță, cu copiii. Cei mai mulți s-au înghesuit în mijloacele de transport în comun.

Protest metrou
Foto: digi24.ro

Între timp, au apărut imagini cu protestatarii din subteran.

Pe peronul din Piața Unirii, o parte dintre ei cântă și aplaudă, iar unii râd.

Nu toți poartă mască de protecție, potrivit imaginilor.

Într-o postare pe Facebook, sindicaliștii îi răspund ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă: Nu vom da înapoi.

Ei spun că sunt 2.500 de angajați, nu doar câteva sute, așa cum se susține, și neagă că acțiunea lor are legătură cu decizia de închidere a unor spații comerciale de la metrou.

Protestul sindicaliștilor a început aseară, de la ora 23

Protestul a început din timpul nopții, când sindicaliștii au ocupat calea de rulare, făcând imposibilă pornirea metroului.

Foto: Facebook / USLM

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati