George Simion: „Capul limpede al lui Cristian Tudor Popescu s-a îmbâcsit de ură față de creștinii ortodocși români, față de tot ceea ce este creștin”

George Simion se arată revoltat de declaraţiile jurnalistului Cristian Tudor Popescu, din noua sa emisiune la Recorder, în care a comparat credincioşii care merg la pelerinaje cu extremiştii musulmani. 

„Compararea de către Cristian Tudor Popescu a 350.000 de pelerini care s-au închinat cu credință și respect la moaștele Sfintei Parascheva la Iași cu teroriștii sinucigași Hamas este o insultă la adresa întregii comunități ortodoxe din România.

Sunt revoltătoare și inacceptabile afirmațiile lui Cristian Tudor Popescu din prima lui emisiune.

Această declarație nu doar că denigrează credința și demnitatea acestor oameni, dar este și o dovadă de lipsă de respect față de valorile și tradițiile noastre.

Este o încercare de a stigmatiza și a marginaliza o întreagă comunitate de credincioși, care nu fac altceva decât să își exprime credința într-un mod pașnic și respectuos. De altfel, acesta pare a fi scopul lui CTP în ultimii ani.

Cristian Tudor Popescu dovedește că timpul petrecut pe margine nu i-a limpezit judecata, ci doar a întunecat-o și mai mult.

Știam că nu are niciun Dumnezeu și nu îi pasă pe cine jignește prin comentariile sale, dar să meargă într-acolo încât să jignească credința românilor, batjocorindu-i, umilindu-i și degradându-i pe aceștia la stadiul de teroriști islamici este revoltător.

Acum înțelege toată lumea de ce până și cei de la Digi24 nu au suportat să se mai lipească de imaginea sa.

Condamn cu fermitate aceste declarații și îi solicit public lui Cristian Tudor Popescu să își ceară scuze pentru aceste afirmații revoltătoare.

Respectul pentru credința și valorile altora este un principiu fundamental al unei societăți civilizate și nu ar trebui să fie niciodată compromis. Speram ca acest lucru să îl cunoască domnul gazetar.”, scrie liderul AUR pe blogul său.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati