Guvernul vrea să laşi maşina acasă în fiecare vineri şi propune restricţii de circulaţie

Circulaţia maşinilor personale în oraşe ar putea fi restrictionată în ziua de vineri a fiecărei săptămâni la propunerea Ministerului Mediului Apelor şi Pădurilor, care va lansa o campanie care are în vedere „mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot în ţară”.

Campania ‘Vinerea Verde-Stop! Azi, maşina stă pe loc!’ îşi doreşte să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot în ţară.

„Prin intermediul campaniei vom introduce un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea sa cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos”, susţin reprezentanţii Ministerului Mediului.

Prima categorie vizată de campanie sunt angajaţii din instituţiile publice.

București, pe primul loc în lume la numărul de ore pierdute în trafic: Peste 130 de ore pe an

Cîţu spune că va merge pe jos până la Palatul Victoria

„Bineînţeles că merg pe jos de foarte multe ori. Aşa voi merge şi vineri. Dar merg în timpul săptămânii, când e vremea frumoasă merg pe jos. Nu e ceva nou pentru mine”, a declarat premierul, miercuri, la Parlament.

În cazul în care va ninge, el susţine că va merge tot pe jos „Merg tot pe jos. Îmi iau o geacă”, a spus Florin Cîţu, scrie economica.net.

Majoritatea capitalelor europene, precum Roma, Atena, Paris, Berlin, Londra sau Madrid, au introdus interdicţii pentru circulaţia maşinilor îndeosebi a celor diesel care nu au voie în centrul oraşului pentru a creşte calitatea aerului şi scăderea poluării.

Capitala Suediei este una dintre cele mai puternic reglementate. Inelul interior al orașului poate fi accesat cu mașina în timpul zilei, de luni până vineri, doar contra cost.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati