ITM Bucureşti a descoperit 827 de persoane care lucrau “la negru” într-o singură companie

Inspectorii de muncă au identificat, în decursul lunii septembrie, 827 de persoane care prestau muncă „la negru” la o singură societate comercială, în București.

Potrivit ITM București, în perioada 2 – 20 septembrie 2022, cele 827 de persoane desfăşurau activităţi fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă la un agent economic cu obiectul principal de activitate: ,,Alte transporturi terestre de călători – cod CAEN4939 – UBER.

Controalele au avut loc în cadrul „Campaniei Naţionale privind exercitare unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri”, fiind coordonată de către inspectorul şef Constantin Bujor.

Ca urmare a constatărilor din teren, a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 200.000 de lei.

„Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate. Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate”, notează instituţia.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati