Jandarmeria Capitalei: De la începutul anului au fost efectuate transporturi cu valoare de peste 22.500.000 de euro

Doar de la începutului acestui an au fost efectuate 1.600 de transporturi cu valoare de peste 22.500.000 de euro, anunță Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Jandarmii din cadrul Batalionul 9 se ocupă cu paza transporturilor de produse cu caracter special, bunuri și valori de importanță deosebită, coordonati de Serviciul Transporturi Speciale, în care au încredere cele mai importante instituții și societăți.

Peste 100 de jandarmi execută zilnic misiuni de asigurare a pazei transporturilor de bunuri, valori și produse cu caracter special în folosul Băncii Naționale a României, Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Național de Artă a României, Academiei Române.

Pe mâna lor ajung în fiecare zi bunuri de valori nemăsurate, lingouri de aur, opere rare sau sute de milioane de euro și sunt responsabili pentru ele şi pentru cei care le dețin.

Fiind una dintre cele mai importante misiuni pe care le desfășoară unitatea, DGJMB spune că pune accent pe responsabilitate, vigilență și siguranță. 

Ultimul transport de o importanță deosebită a fost efectuat în luna august și a constat în măsuri de siguranță pentru opera de artă „Sărutul” de Constantin Brâncuși, bun de patrimoniu care a fost expus în perioada 21-30.08.2023 la Palatul Pinacotecii din municipiul București. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati