Kaufland România a inaugurat o cantină socială, pe Calea Griviţei din Capitală

2
2498

Kaufland România și Asociația Șansa Ta au deschis o cantină socială prin intermediul căreia oferă mese calde persoanelor fără adăpost și familiilor cu venituri mici. Kaufland România va asigura toate produsele necesare pentru prepararea meselor comunitare, iar o parte din alimente vor proveni din stocurile aflate în vânzare accelerată.

Persoanele fără adăpost, dar și familiile cu venituri mici pot beneficia în fiecare zi, de luni până vineri, de o masă caldă, pregătită în cantina socială. În această perioadă, cantina funcţionează în regim take-away (luat la pachet), ca urmare a restricțiilor determinate de Covid-19, scrie economica.net.

Zilnic vor fi pregătite aproximativ 500 de porții de mâncare caldă de către personalul specializat, care vor fi distribuite de reprezentanții Asociației Șansa Ta către persoane vulnerabile și către ONG-uri partenere aflate în legătură cu acestea.

Oamenii care vor să primească o masă caldă trebuie să se înscrie în evidenţa Asociaţiei Şansa Ta. Înscrierile se pot face online, completând formularul disponibil aici sau direct la sediul cantinei. Fiecare solicitare va fi procesată de Asociația Șansa ta, iar beneficiarilor li se vor realiza dosare sociale.

Cantina socială funcţionează în incinta Griro Tower din Calea Griviței nr. 355-357, București, după o perioadă de test de două săptămâni.

Kaufland și-a propus ca până în 2023 să reducă cu până la 50% risipa alimentară din toate magazinele și să crească nivelul de conștientizare al acestui fenomen și în rândul consumatorilor.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 141 de magazine în România.

2 COMENTARII

  1. Buna dimineata. M-am inscris si eu la cantina de ajutor social,pe motiv ca am mare nevoie de hrana pt. a supravietui. Eu locuiesc foarte departe de locatia unde dvs,aveti sediul. Din cauze financiare si de sanatate,deplasarea mea la sediul dvs,pt a lua ajutorul,e aproape imposibila. Daca aveti vreo varianta,sau ceva in sectorul 3,va rog respectuos sa ma anuntati telefonic,ca am mare nevoie de ajutor. Va multumesc anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.