Klaus Iohannis va petrece zece zile în Africa

1
223
Preşedintele Klaus Iohannis găzduieşte astăzi cea de-a VIII-a ediție a I3M.

Președintele Klaus Iohannis va călători în Africa, într-o vizită oficială în patru țări, timp de zece zile.

Klaus Iohannis își începe turneul în Africa. Președintele României va vizita Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal, timp de zece zile, între 14 și 23 noiembrie. Este cel de-al treilea turneu pe care șeful statului îl face de la începutul anului, după cele din Asia și din America de Sud.

Această vizită are scopul de a dinamiza relațiile dintre România și Africa și, menționează cei de la Administrația Prezidențială faptul că este un demers politico-diplomatic realizat în premieră în ultimii 30 de ani.

Cheltuielile președintelui sunt ținute la secret de Administrația Prezidențială, însă bugetul Administrației Prezidențiale pentru acest an a fost deja depășit încă de la sfârșitul lunii septembrie, când au fost cheltuiți peste 30 de milioane de lei.

Recent, Guvernul a suplimentat bugetul pentru Administrația Prezidențială cu alte 7 milioane și jumătate de lei, până la finalul acestui an.

 

1 COMENTARIU

 1. Motto:
  „Trec astăzi ignorat prin lume,
  Dar, trainic, las în viitor
  Un semn, o glorie, un nume
  Acestui imbecil popor!”
  (Ion Luca Caragiale – „Da… nebun!”)
  Pe Klaus Iohannis îi doare-n cot de soarta poporului. El se plimbă timp de 9 zile prin Africa la bordul unui avion de lux închiriat pe banii contribuabililor, în timp ce țara noastră se luptă cu multiple crize de natură socială, economică si politică.
  Vizita lui Iohannis in Africa aminteste de expeditia regala din anul 2012 a Regelui Juan Carlos al Spaniei la vânătoare de elefanți în Botswana. Aceasta a provocat un scandal imens în Spania pentru că suveranul și-a permis luxul să meargă la vânătoare de elefanți în Africa, într-un moment în care țara sa se confrunta cu grave probleme financiare .
  Vezi: https://stirileprotv.ro/stiri/international/tara-arde-si-regele-spaniei-a-fost-in-safari-pe-banii-contribuabililor-presa-din-madrid-il-critica.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.