Medicul Emilian Imbri face apel la sprijinul Bisericii: Nu e competiție între vaccin și agheasmă

0
228
dr. Ioan Emilian Imbri

Emilian Imbri, managerul spitalului „Victor Babeș” din București, a vorbit despre sprijinul pe care Biserica l-ar putea da în campania de vaccinare, făcând referire la slujba de Bobotează care s-a desfășurat azi și la care au participat mii de oameni.

Acesta spune că manifestările religioase precum Boboteaza ar trebui folosite pentru a explica oamenilor că vaccinul nu este periculos, iar știința nu este în competiție cu credința, scrie Digi24.

„Pentru vaccinarea care va continua și pentru etapele următoare, la această campanie pe care o facem prin media, medici, ar mai trebui gândit un pic și folosit ce vedem azi că se întâmplă – Boboteaza. Dacă cei care astăzi, mă refer la IPS Teodosie, dacă oamenii aceștia ar fi alături de cei care fac campanie pentru vaccinare, dacă am reuși să facem o separare clară între agheasmă și vaccin, dacă nu ar fi persoane care le-ar exclude, ci le-ar îmbina, o mare parte din populație ar trece peste bariera fricii de știință și ar veni cu mai mare încredere să se vaccineze.

Nu e competiție între Dumnezeu și medici, între vaccin și agheasmă.

Nu se va putea dovedi niciodată care din ele ar putea să facă mai bine, ceea ce este sigur dovedit este că vaccinurile au făcut bine.

Eu, ca persoană fizică, cred că un pic ar trebui îmbinat în această campanie pentru restul populației și ce ar putea biserica să inducă și să susțină, adică vaccinarea cu vaccin”, a declarat medicul Emilian Imbri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.