Ministrul Sănătăţii nu exclude carantinarea Capitalei: După 6 la mie o să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei

Ministrul Sănătăţii confirmă că se pregăteşte carantinarea Capitalei. Prefectul municipiului Bucureşti spune că o eventuală a carantinare ar putea avea loc după ce rata de incidenţă depăşeşte 6 la mia de locuitori, scrie RTV.net.

Aproape 1.800 de cazuri au fost raportate astăzi în Capitală, rata de incidenţă ajungând la 5.33 cazuri la mia de locuitori. Totodată, duminică seară, ,inistrul Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că Bucureștiul ar putea fi carantinat.

„După o rată de 6 la mie nu putem exclude carantinarea Bucureștiului. Ajungem acolo în câteva zile. După 6 la mine o să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei.

”Aceleași măsuri cu care ne-am obișnuit în carantină. Foarte probabil că una dintre măsuri va fi declarația pe propria răspundere. Dintre închiderea școlilor și închiderea centrelor comerciale, cel puțin în weekend, cred că eu și Guvernul preferăm centrele comerciale. Când nu mai putem îngriji pacienți la Terapie Intensivă suntem cu toții în pericol”, a declarat Vlad Voiculescu.

Prefect: Dacă rata de infectare ajunge la 6 în București, prima măsură va fi închiderea școlilor

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati