Ministrul Sănătăţii şi Patriarhia vor semna un protocol referitor la asistenţa religioasă creştin-ortodoxă în unităţile sanitare

Ministrul Sănătăţii şi Patriarhia vor semna un protocol referitor la asistenţa religioasă creştin-ortodoxă în unităţile sanitare. Printre obiective se numără îngrijirea persoanelor cu afecţiuni cronice sau aflate în stadiul terminal al bolii, precum şi reducerea consumului de substanţe care dăunează sănătăţii.

  • Detaliile protocolului au fost stabilite într-o întâlnire care a avul loc joi, între ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila şi o delegaţie a Patriarhiei.

”Astăzi, 22 septembrie 2022, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila s-a întânit cu o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, Secretarul Sfântului Sinod, pentru a definitiva un protocol care are drept scop asistenţa religioasă creştin-ortodoxă în unităţile sanitare”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Protocolul are mai multe obiective, printre care:

  • dezvoltarea în comun a unor programe de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni cronice sau aflate în stadiul terminal al bolii;
  • conştientizarea importanţei prezentării la medic la apariţia primelor semne de boală;
  • reducerea consumului de produse ce dăunează sănătăţii (tutun, alcool, droguri).

Protocolul dintre Ministerul Sănătăţii şi Patriarhia Română urmează să fie semnat în perioada imediat următoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati