Nicușor Dan anunță o rectificare bugetară de urgență

Nicușor Dan susține că Bucureștiul are nevoie urgentă de o rectificare bugetară, pentru a putea plăti subvențiile la încălzire și transport public, dar și ajutoare către persoanele cu dizabilități sau aflate în situații de risc.

”Avem nevoie de o rectificare bugetară. Sunt 3 chestiuni obligatorii. Trebuie crescută limita pentru subvențiile la termic și transport public, dar și pentru asistență socială.

Până acum am putut plăti ajutoarele pentru copiii cu dizabilități. Odată cu rectificarea bugetară, vom putea plăti și sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități, dar și ajutoarele pentru nou născuți, pentru femei însărcinate, pentru familii monoparentale, dar și ajutorul pentru evitarea riscului de abandon școlar”, a precizat Nicușor Dan.

Primarul general nu a menționat, încă, sumele pe care urmează să le aloce pentru aceste cheltuieli și nici sursele din care vor fi luați banii necesari.

Cu toate acestea, de vreme ce ședința va fi convocată din timp, e de așteptat ca ordinea de zi să fie publicată încă de săptămâna aceasta.

Nicușor Dan a mai făcut și alte precizări cu privire la sistemul de termoficare, pentru funcționarea căruia a anunțat că vrea să aloce mai mulți bani, prin rectificare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati