Noile troleibuze Solaris vor fi livrate în București în 2024 – FOTO

1
1632
Foto: Facebook / Societatea de Transport București - STB SA

Primul troleibuz nou va fi livrat de către firma poloneză Solaris peste 15 luni, iar următoarele 99 vor fi furnizate pe parcursul a şapte luni, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Edilul a semnat, joi, alături de directorul general Solaris, Eugen Daniel Ciolan, la sediul Primăriei Capitalei, contractul pentru achiziţionarea a 100 de troleibuze cu fonduri nerambursabile de la Agenţia Fondului pentru Mediu, în valoare totală de 290 de milioane de lei plus TVA, scrie Agerpres.

Nicuşor Dan a precizat că este vorba despre troleibuze de 12 metri, cu podeaua complet coborâtă, acces pentru persoane cu dizabilităţi, sistem de monitorizare GPS. Garanţia se acordă pentru cinci ani sau 300.000 de kilometri.

Foto: Facebook / Nicusor Dan

Troleibuzele vor avea o autonomie de 20 de kilometri, reîncărcându-se în momentul în care se reconectează la reţea.

Eugen Daniel Ciolan a declarat că firma Solaris este prezentă şi în alte oraşe din România (Ploieşti, Mediaş, Braşov), iar troileibuze similare celor care urmează să fie livrate în Bucureşti circulă deja în Târgu Jiu. El a subliniat că până în prezent firma poloneză nu a avut întârzieri în ce priveşte livrările şi că majoritatea furnizorilor pe care se bazează sunt europeni.

„Troleibuzele au Wi-Fi, încărcare USB, sunt monitorizate în permanenţă, au camere video, monitoare interioare. Fabrica monitorizează în permanenţă buna funcţionare a fiecărei maşini. (…) (Troleibuzul, n.r.) e omologat, practic. Noi deja am livrat la Târgu Jiu nişte troleibuze asemănătoare, tot 20 de kilometri autonomie, tot 12 metri. Deci, practic, noi nu o să facem decât o mică extensie pentru ceea ce este foarte specific troleibuzului de Bucureşti. Dar omologarea în sine există deja”, a explicat el.

Reprezentantul firmei a menţionat că autonomia de 20 de kilometri îi va permite troleibuzului ca, în cazul în care linia va fi blocată sau se va întrerupe alimentarea cu energie electrică, să îşi continue drumul pe un alt traseu.

Foto: Facebook / Societatea de Transport București – STB SA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.