Orban, despre restricțiile din București: Creșele si after school-urile nu se închid

Creșele și after school-urile din București nu se închid, a declarat premierul Ludovic Orban, precizând că reglementările privind scenariul roşu în Capitală se referă doar la școli și grădinițe.

”Reglementările cu privire la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ şi la preşcolari, adică la grădinite. Treptele 1 şi 3 la mie nu afectează activităţile în creşe şi în afterschool-uri. Ele nu sunt în cadrul reglementărilor.

Odată cu organizarea cursurilor online, after school-urile nu prea mai pot funcţiona, dar dacă optează să funcţioneze, vor funcţiona. Nu fac parte din activităţile care intră sub restricţii când e depăşit indicele de 3 la mie”, a explicat Ludovic Orban, potrivit Stirile ProTv.

Premierul a explicat și de ce restricțiile vor fi în vigoare pentru o perioadă de 14 zile, precizând că s-a considerat că este necesar acest interval pentru ca măsurile să dea rezultate.

„Se va face reevaluarea. Din această cauză se instituie pe 14 zile, în cazul în care indicele cade sub 3 la mie, automat se reiau activităţile care au fost restricţionate. Am considerat că trebuie să curgă un interval de 14 zile pentru ca toate aceste măsuri să dea efecte pentru stoparea răspândirii virusului”, a subliniat Ludovic Orban.

Autoritățile decid azi ce restricții se impun în București

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat că va convoca luni, de la ora 15:00, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU), pentru a decide restricțiile ce vor fi impuse în Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati