Peste 50% din lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța au fost finalizate. Terminarea lucrărilor, estimată în martie 2023 – FOTO

0
263
cazino-constanta

Lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța au trecut de 55%, și s-au desfășurat cu respectarea termenelor contractuale, anunță Compania Națională de Investiții (CNI).

La momentul de față, terminarea lucrărilor este estimată la martie 2023, conform previziunilor inițiale, se arată într-un răspuns al Companiei Naționate de INvestiții (CNI) pentru Info Sud-Est.

Monumentul istoric de categoria A a intrat în renovări la în luna aprilie a anului 2020, după aproape un deceniu de tergiversări birocratice.

Foto: www.info-sud-est.ro

Presa locală a scris, după începerea lucrărilor, că firma care a câștigat licitația a descoperit, în timpul decopertării, că structura Cazinoului este mult mai afectată decât se credea inițial.

Întregul proiect de modernizare a Cazinoului ajunge la un cost de 100 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate sunt cheltuielile de restaurare, spune sursa citată.

Monument Art Nouveau, Cazinoul de pe faleza Mării Negre a fost inaugurat în 1910, în ziua de Sfânta Maria.

Construit în special pentru desfăşurarea jocurilor de noroc, Cazinoul a fost martorul unuia dintre momentele istorice dinaintea Primului Război Mondial. Aici, Regele Carol I şi Principele Ferdinand l-au primit pe Ţarul Nicolae al II-lea al Rusiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.