Peste 96 de milioane de lei, alocate în 2024 de Primăria Sectorului 2 pentru parcuri şi spaţii verzi

În 2024, Primăria Sectorului 2 alocă peste 96 de milioane de lei pentru parcuri şi spaţii verzi, ceea ce reprezintă aproximativ 4% din bugetul total pentru investiții.

Aceasta este doar suma acordată din bugetul local, fără a mai lua în calcul proiectele finanțate din fonduri europene pentru regenerare urbană, adică înființarea de noi spații verzi.

„În 2024 pornim noi investiţii în spaţii verzi. Parcul Plumbuita şi Parcul Naţional sunt printre cele mai importante proiecte. Am lucrat mult la documentații şi anul acesta putem în sfârșit să punem prima cazma în pământ”, a spus Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

În perioada următoare eforturile se vor concentra spre patru mari direcții, respectiv:

Reîntregirea şi reabilitarea marilor parcuri din Sectorul 2, cum ar fi Plumbuita, Naţional, Verdi și Circului.

Crearea a două noi parcuri de la zero, respectiv Parcul Valea Saulei şi Parcul Moroeni.

Extinderea rețelei de grădini urbane în mai multe cartiere din Sectorul 2. Terenurile vizate pentru înfiinţarea grădinilor urbane sunt amplasate pe Str. Periş nr. 6 A, Str. Cumpenei nr. 6, Str. Tușnad 43, Str. Nicolae Zamfir 1, Bulevardul Basarabia nr. 98 A – 98 C etc. 

Înfiinţarea de noi spaţii verzi prin proiecte de regenerare urbană. De exemplu, prin proiectul WeGenerate, Campusul Tei al Univeristăţii Tehnice de Construcţii Bucureşti va fi deschis pentru comunitate şi va beneficia de o regenerare urbană durabilă și incluzivă, iar prin proiectul Regreenaration vor fi readuse la viaţă spațiile verzi din zonele Fundeni, Delfinului şi Ciocârliei.

Sectorul 2 este singurul din Capitală parte a proiectului „100 de Orașe Verzi și Sustenabile” derulat de Comisia Europeană, un proiect prin care primăria îi asumă să transforme sectorul în unul neutru din punct de vedere climatic până în 2030.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati