Polițiștii locali din Sectorul 6, testați dacă „ştiu să scrie sau să citească”

Poliția Locală Sector 6 se află în plin proces de reformare, astfel că mai multe funcții de polițiști locali au fost afectate, odată cu noua Organigramă, care va intra în vigoare de la începutul anului 2022.

Este vorba despre 397 de posturi (funcții publice) din care vor rămâne 307.

„Nu mă rezum la poliţiştii locali, este un reproş pe care îl aduc pentru poliţia MAI. Stau pe telefon, pe TikTok, nu ştiu pe ce stau, îi văd în maşini şi nu-i văd prezenţi în comunitate. Am declarat că sunt unii poliţişti care nu ştiu să scrie sau să citească. Rămâne să fie demonstrat sau invalidat de acest concurs”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, într-un interviu pentru Știrile ProTV.

Testarea polițiștilor a început luni, 1 noiembrie, și se va termina miercuri, 3 noiembrie.

Zilnic, au loc câte trei serii de examen, pentru a respecta distanțarea fizică impusă de măsurile sanitare. Pentru fiecare serie au fost întocmite subiecte diferite de către comisia de testare, toate având același grad de dificultate.

Sunt cinci întrebări grilă și un punct de sinteză, prin care polițiștii sunt puși să explice în scris cum se poate rezolva speța prezentată.

Comisia de testare punctează atât înțelegerea textului, a modului de exprimare, de scriere, dar și modalitatea de a acționa în cadrul speței respective, pe care trebuie să o introducă în lege.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati