Pontonul unde au tăiat panglica Raluca Turcan și alte șase persoane s-a scufundat parțial – FOTO

Centrul plutitor din Mahmudia pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, la inaugurarea căruia șapte persoane au tăiat panglica în același timp, printre ele aflându-se și ministrul Muncii, Raluca Turcan, a început să ia apă și s-a scufundat pe o parte. Inaugurarea a avut loc în urmă cu mai puțin de o lună.

Imagini cu pontonul plutitor înclinat au apărut astăzi pe rețelele de socializare, iar în ele se vede cum acesta este pe jumătate scufundat în apă.

Pontonul nu era încă utilizat drept centru pentru copiii cu dizabilități, fiind legat de mal la Mahmudia.

„De când a fost inaugurat și pana când își va începe activitatea Pontonul a fost legat de mal la Mahmudia. Pentru a începe activitatea avem nevoie de rezolvarea transcrierii proprietații și de recrutarea echipei tehnice necesare (echipa de terapeuți și echipa de supraveghere tehnica). Pana atunci am decis ca Pontonul sa fie pus in conservare. De aseară și pana azi dimineața, din cauza condițiilor meteo precum și datorită unei defecțiuni la alimentarea electrica a pompelor de santină pontonul a început sa se inunde și datorită adâncimii mici a apei din acea zona s-a sprijinit de fundul apei și a început sa se încline. De astăzi dimineața am contactat specialiștii de la fata locului pentru a decide care este cea mai buna soluție de evacuare a apei și de punere pe linia de plutire corecta.

Deja o firma specializată lucrează in acest sens și pana la mijlocul săptămânii viitoare vasul va fi repus pe linia de plutire. Estimam ca centrul de recuperare își va începe activitățile in luna Noiembrie. As dori sa precizez ca pontonul nu este scufundat ci doar ca datorită unui incident legat de pompele de evacuare acesta este inundat parțial dar situația se va reglementa in câteva zile.

Cât despre implicarea politica de care vorbiți as vrea doar sa precizez ca investiția este exclusiv privată și nu exista vreo alta finanțare venită de la Consiliul Județean sau Ministerul Muncii. De asemenea doresc sa va spun ca in momentul în care vom avea echipa completa angajata pe ponton asemenea incidente nedorite nu vor mai exista”, a scris Bogdan Simion pe Facebook.

”Raluca Turcan, trimiteți măcar o coroană la fața locului”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a postat în data de 22 septembrie, mai multe fotografii pe Facebook, din timpul unei vizit de lucru la Tulcea.

Într-una dintre poze, Raluca Turcan apare împreună cu alte oficialități, printre care președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, în timp ce tăia panglica la inaugurarea unui centru itinerant pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării.

„Am participat astăzi la inaugurarea singurului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării, un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistența socială în România”, scria Turcan în postare.

Astăzi, la mai puțin de o lună de la eveniment, au apărut imagini cu pontonul scufundat.

”Un localnic îmi spunea că platforma lua apă încă de la momentul inaugurării.

Dimineață, primesc o poză cu pontonul la fel de scufundat ca guvernarea lui Cîțu.

Până când cineva va investiga cum s-a ajuns aici și care este implicarea Consiliului Județean Tulcea, trebuie întrebată #echipacastigatoare ce-i cu potemkinada asta care ține trei săptămâni.

Raluca Turcan, trimiteți măcar o coroană la fața locului” se arată într-o postare pe Facebook scrisă de Dorelian Bellu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati