Prefectul Capitalei spune că ia în calcul suspendarea activității firmelor care încalcă restricţiile COVID-19

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, confirmă că se lucrează la un proiect pentru suspendarea activității celor care, în mod flagrant și repetat, încalcă restricţiile COVID-19. Discuții în acest sens au avut loc și cu reprezentanții HoReCa.

„Inclusiv în discuția pe care am avut-o cu reprezentanții HoReCa s-a luat în considerare o astfel de posibilitate.

Vă pot spune că la solicitarea noastră și a premierului, la nivelul MAI, au fost făcute demersuri și se lucrează la reglementări normative care să modifice regimul de sancționare la legea 55 și, în situația în care, în mod flagrant și repetat, un operator economic nu respectă legea, să poată organele de control să poată proceda și la suspendarea temporară a activității acestuia”, a spus Berbeceanu, scrie spotmedia.ro.

Berbeceanu: ”Noul calcul poate influența doar localitățile mici”

Prefectul este încrezător că Bucureștiul nu va depăși, până luni, rata de 3 la mia de locuitori și că va rămâne în scenariul galben, chiar și după noua metodă de calcul al incidenței cumulate la 14 zile, prin care se iau în considerare și focarele.

Berbeceanu a spus că diferența, pe plus, în cazul Capitalei, este de 0,02 la mie, noul calcul putând influența doar localitățile mici.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati