Prefectul Rareș Hopincă, soluții pentru un București mai puțin aglomerat: ”Trebuie reformat și modernizat sistemul de transport public”

Prefectul Rareș Hopincă este de părere că pentru un București mai puțin aglomerat, trebuie reformat și modernizat sistemului de transport public. De asemenea, trebuie facilitat transportul alternativ, arată el.
  • ”Pentru un București mai puțin aglomerat, trebuie reformat și modernizat sistemului de transport public și facilitat transportul alternativ. Alături de termie, transportul public reprezintă cea mai importantă cheltuială a Bucureștiului. Sumele despre care vorbim sunt copleșitoare. Dar nu toate problemele pot fi rezolvate cu bani.

De pildă, poluarea, unul dintre principalele efecte pe care le are un transport public ineficient, conduce la degradarea sănătății populației, care nu poate fi rezolvată cu bani, ci ne costă, efectiv, ani din viață.

Una dintre soluții este modernizarea transportului public și urmarea exemplelor de bune practici din marile capitale europene, unde această problemă a fost deja abordată.

”Bucureștiul este încă un oraș extrem de rigid și neprietenos”

Pentru viitor, administrația trebuie să prioritizeze aceste investiții, altfel nu va face decât să crească sumele cheltuite ineficient.

În ceea ce privește adoptarea unor variante de transport alternativ, mai prietenoase cu mediul și mai eficiente, Bucureștiul este încă un oraș extrem de rigid și neprietenos. Trebuie să începem o serie de dezbateri la nivelul orașului, care nu sunt dintre cele mai populare, dar care trebuie sa ne ducă la decizii corecte pentru comunitate. Pentru că, de la infrastructură, la mentalitate, totul trebuie schimbat.

Acestea sunt ideile pe care le-am adus la Palatul Parlamentului, la Reuniunea Operatorilor, Producătorilor și Autorităților din Transportul Public, un eveniment-dezbatere extrem de binevenit în ecosistemul administrației publice locale din România.

Le mulțumesc organizatorilor, participanților și tuturor acelora care au făcut posibilă această întâlnire productivă și importantă în economia perspectivelor unui transport public modern, eficient și îmbrățișat de cât mai mulți cetățeni”, spune Rareș Hopincă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati