Primăria Sectorului 6 spune că toate școlile din sector sunt avizate de către DSP

Echipele Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București au efectuat verificări și au avizat toate unitățile de învățământ din Sectorul 6, inclusiv cele cinci școli care sunt în proces de modernizare în acestă perioadă, prin proiectul NZEB (Nearly Zero Energy Buildings – Clădiri cu un consum de energie aproape zero) au primit avizul de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică București pentru desfășurarea cursurilor în construcțiile modulare.

Cele cinci unități care, în curând, vor arăta precum școala-etalon din Sectorul 6, “Sfânta Treime”, sunt: Școlile Gimnaziale Nr. 59, Nr. 197, “Adrian Păunescu”, “Sfinţii Constantin şi Elena” și “Sfântul Andrei”.

Administrația locală a Sectorului 6 a atras fonduri europene pentru modernizarea școlilor din sector, în vederea asigurării performanței energetice și a unui nivel scăzut de poluare. În plus, au fost alocate fondurile necesare dotărilor de ultimă generație, pentru toate sălile de clase ale acestor unități.

Proiectul Clădiri cu un consum de energie aproape zero (NZEB) presupune:

  • reabilitarea energetică complexă a 13 unități de învățământ;
  • construirea a trei grădinițe și cinci imobile destinate programelor de tip after-school (Școala după Școală).

Aceste unități devin, prin acest program, primele instituții publice din România adaptate noilor normative europene obligatorii, privind eficiența energetică.

Totodată, Poliţia Locală Sector 6 a luat măsuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zonele instituţiilor de învăţământ, odată cu deschiderea anului școlar. În acest sens, au fost suplimentate dispozitivele de ordine şi siguranţă publică, iar polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier în zonele respective, în vederea prevenirii accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati