Primarul Nicușor Dan, neagă problema șobolanilor din Capitală: Cetățenii nu vor fi atacați

2
Foto: facebook.com/NicusorDan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi, că, până acum, „s-a acționat doar în parcurile care sunt în subordinea municipiului București, nu și în cele care sunt în subordinea primăriilor de sector.”

  • Nicușor Dan: O să facem asta și în parcurile care țin de primăriile de sector, începând cu Sectorul 2, săptămâna aceasta.

Primarul Capitalei a spus, despre tânărul mușcat de un șobolan că este un caz izolat.

Întrebat dacă ne-am putea aștepta și la alte cazuri similare, în condițiile în care ar exista suprafețe mari în care nu se intervine, Nicușor Dan a răspuns negativ.

„Deci cetățenii pot fi siguri că nici pe stradă, nici pe parc, nu vor fi atacați?”, a spus un jurnalist.

„Da. Eu ies cu fetița mea în parc”, a răspuns Nicușor Dan.

„Așa cum pentru țânțari avem măsurători care să ne spună pe unde suntem, tot ceea ce înseamnă rozătoare, mai mult decât ceea ce vedem noi toți în viața curentă, nu există. În opinia mea, nu există o creștere semnificativă a numărului de rozătoare față de anii precedenți.

  • Vă spun care este motivul pentru care….fenomenul acesta, înainte să avem o informație exhaustivă a locurilor unde putem să-i găsim, nu putem să controlăm în totalitate.

Noi nu știm, în momentul de față, care sunt toate subsolurile de bloc, nu știm nici măcar care sunt proprietățile municipalității, care sunt clădirile abandonate din București, pur și simplu această informație nu există. Și, atunci, operatorii de deratizare se duc unde știu ei că trebuie să meargă”, a precizat primarul general al Capitalei..

  • Nicușor Dan: „Până când nu o să avem evidența totală a proprietăților, nu o să reușim să controlăm cu totul acest fenomen”

Întrebat, dacă este un caz izolat cel al tânărului mușcat de un șobolan, primarul a răspuns: „Da, eu cred că este un caz izolat.”

Tânăr de 26 de ani mușcat de un șobolan, în Piața Romană, din București. Băiatul avea șosete și papuci

Reamintim că un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în zona Piața Romană din Capitală. Incidentul a avut loc marți în jurul orei 19, lângă parcul Grădina Icoanei.

Băiatul a ieșit din casa să își ia comanda de mâncare și în fața porții un șobolan a sărit pe el. Tânărul de 26 de ani a ajuns la spitalul Matei Balș din București la o oră distanță și a primit pe loc antitetanos și antirabic.

Medicii i-au prescris tratament cu 5 antirabice vreme de 5 săptămâni (adică unul pe săptămână).

Sursa: Antena3

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version