Profesorii din București care refuză să predea online, amenințați cu pierderea locului de muncă

0

Profesorii care refuză să predea online își pot pierde locul de muncă, precizează Inspectoratul Școlar din Municipiul Bucureşti, care va începe controalele în unitățile de învățământ.

Anunțul a dus la un val de reacții în rândul profesorilor și al părinților. Peste 200 de mii de cadre didactice predau în întreaga țară, potrivit StirilePROTV.

De ce nu doresc profesorii să predea online

Sindicatele din învăţământ admit că există dascăli care nu vor să predea online, dar spun că sunt cazuri izolate. Unii profesori şi învăţători s-ar teme să nu fie înregistraţi de copii, iar filmările să fie ulterior postate pe internet.

Te poate interesa și: Digital Nation anunță 1.000 de burse Profesor în Online pentru cadrele didactice de maxim 35 de ani din București

”Nu putem generaliza sub nicio formă, dar cred că putem pleca de la variantele extreme că nu-i ascultăm pe oameni şi luăm măsuri împotriva lor, inclusiv ideea desfacerii contractelor de muncă. Există o teamă, o teamă absolut justificată, pentru că apare o anumită confuzie între ceea ce înseamnă predarea online şi interdicţia înregistrării, multiplicării şi distribuirii conţinuturilor orelor care sunt predate online.”, a declarat Marius Nistor, sindicat învățământ.

În Bucureşti, responsabilii au decis ca profesorii care refuză să predea online vor fi sancţionaţi.

Comisia de disciplină va analiza fiecare situaţie în parte, pentru a afla de ce refuză profesorii să ţină lecţii şi în sistem online.

Aceştia pot fi sancţionaţi cu un avertisment, diminuarea salariului sau chiar desfacerea contractului de muncă.

În 151 de unităţi de învăţământ predarea să face acum exclusiv online din cauza îmbolnăvirilor de coronavirus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version