VIDEO Protest cu fumigene la Cotroceni. Polițiștii către jandarmi: Ați primit ordin să ne gazați/ Cum se apără Jandarmeria București

0
215

Zeci de angajaţi din sistemul apărării, asistenţei sociale, culturii şi administraţiei publice protestează în faţa Palatului Cotroceni și la Guvern, nemulţumiţi față de înghețarea salariilor și a sporurilor. Vezi video în articol.

Protest cu fumigene și scandal la Cotroceni

N-au lipsit incidentele din cadrul acestui protest. La Cotroceni, câțiva sindicaliști din Poliție s-au certat cu jandarmii și au acuzat că aceștia „au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze”.

Protestul a degenerat, iar mai mulți manifestanți au aruncat cu fumigene. Ei sunt nemulțumiți că stau în stradă de atâtea zile și nu îi bagă nimeni în seamă.

„Aici e clădirea statului, nici a lui Iohannis, nici a Jandarmeriei”, strigă un protestatar, potrivit Digi24.

„Ne dăm seama că îi irită pe colegii din Jandarmerie dar nu încălcăm legea. Trebuie să stăm în țarcuri cuminți, pentru că revendicările supără”, susține un alt protestatar.

Oamenii au cerut demisia Guvernului.

Jandarmeria le răspunde polițiștilor după protestul cu fumigene de la Cotroceni

Jandarmeria București a transmis, despre protestul cu fumigene organizat de sindicaliștii din sistemul de apărare și ordine publică în fața Palatului Cotroceni, că aceștia știu că nu au voie să participe la astfel de manifestări cu materiale explozive, dar încă nu s-a dat nicio amendă.

Reprezentanții Jandarmeriei București spun că acțiunea lor a avut drept scop desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate.

Despre faptul că jandarmii i-au legitimat pe polițiștii protestatari, aceștia arată că, potrivit legii, „personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase”.

„Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”, spun jandarmii bucureșteni.

Până la ora transmiterii știrii, nu au fost aplicate sancțiuni. Jandarmii spun că acest lucru urmează să se facă de către agenții constatatori de la fața locului în funcție de faptele comise.

Jandarmeria București recomandă tuturor organizatorilor și participanților la manifestații publice respectarea strictă a prevederilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.