Protest în scandalul dezinsecției din București. Angajați: ”Nu putem să ne reapucăm de treabă fără bani”

Mai mulți angajați ai Companiei Municipale Eco Igienizare s-au strâns luni de dimineață la sediul companiei din București. Ei spun că sunt gata să se apuce de treabă, dar le lipsesc banii.

Compania Municipală Eco-Igienizare este singura care poate presta serviciul Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție în Capitală.

”Nu putem să ne reapucăm de treabă fără bani”

Ion Bănică, unul dintre reprezentanții salariaților Eco-Igienizare, spune că nu este vorba despre un protest și că oamenii s-au adunat pentru a arăta că sunt gata să își înceapă activitatea.

”Ultilaje avem și sunt moderne. Se pot vedea chiar aici, în curtea unității. Oamenii sunt și ei calificați. Mulți au peste 10 ani de experiență în domeniu, la firme cum sunt DDD sau Coral.

Problema este că nu putem să ne reapucăm de treabă fără bani. Din ce mai avem, să spunem că am putea începe un tratament pentru căpușe (dar și pentru asta e nevoie să se tundă iarba în parcuri mai întâi, că altfel dăm degeaba – n.red.).

Apoi, avem nevoie de o sumă de bani pentru reluarea activității. E nevoie de medicina muncii, de asigurări pentru mașini, de substanțe cu care să lucrăm… Iar noi nu putem cumpăra substanțele oricum, ci prin procedură de achiziție. Durează ceva, așa că e important ca Primăria să aloce acea sumă de bani.

Dar dacă se alocă acești bani, noi avem și utilaje și oameni și ne putem apuca de treabă, imediat ce avem tot ce ne trebuie ca să lucrăm legal”, a precizat Ion Bănică pentru SpotMedia.ro.

Vineri, într-o conferință de presă, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că va face deratizare și dezinfecție cu compania municipală, ”dacă aceasta poate implementa” planul unitar de acțiune. În caz contrar, se vor contracta firme private, a mai spus Nicușor Dan.

Deratizarea și dezinsecția, cu 16,7 milioane de lei

CGMB a votat miercuri proiectul de hotărâre care prevede finanțarea serviciilor de dezinsecție și deratizare în Capitală, pentru anul 2021.

Potrivit amendamentului la proiect, propus de Nicușor Dan și votat cu 51 de voturi „pentru”, Muncipalitatea va plăti 16,7 milioane de lei în 2021 pentru aceste servicii, care ar trebui să înceapă în iunie și să fie realizate de către Compania Municipală Eco Igienizare, aflată în prezent în insolvență.

Aprobarea acestui proiect s-a făcut foarte târziu, după o tergiversare de mai multe luni. Potrivit specialiștilor consultați de Gândul, prima dezinsecție, respectiv larvicidarea, ar fi trebuit făcută în luna martie.

În prezent, Capitala se confruntă cu invazia căpușelor, iar la spitalele din oraș s-au înregistrat sute de cazuri de mușcături ale acestor insecte, mai ales la copii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati