Protest PSD în fața Biroului Electoral Sector 1. Se cere renumărarea voturilor

0
435

Câteva zeci de persoane protestează în fața Biroului Electoral al Sectorului 1. Ei cer renumărarea voturilor, ceea ce solicită și primarul în funcție, Dan Tudorache. Asta după ce azi-noapte Clotilde Armand și-a proclamat victoria în alegerile pentru Primăria Sectorului 1 din București. Ea susține că are cu peste 1.000 de voturi peste Dan Tudorache și că nu mai e nevoie de renumărarea voturilor.

Zeci de susținători ai PSD se află miercuri dimineață în fața Biroului Electoral Sector 1 și strigă „Renumărare!” sau „Transpare nță!”

Dan Tudorache, primarul în funcție al sectorului 1, se află și el la BES1 și a spus că protestează aici pentru că, dacă Biroul Electoral Central va lua decizia de renumărare a voturilor, atunci acest lucru se va face acolo. „Buletinele de vot sunt aici”, spune Tudorache, potrivit Digi24.

„Sper să se ia o decizie favorabilă pentru renumărare. Am fost acuzat (de Clotilde Armand, n.red.) că aș fi fraudat alegerile, nu vrea să vadă dacă le-am fraudat sau nu? Dacă se va demonstra că este mai mare de 1.000 de voturi, cât au constatat cei de la AEP, atunci cu siguranță e o mare problemă… sau va fi mai mică. Cred că le e frică de pierderea alegerilor după renumărare”, a mai spus Dan Tudorache.

Biroul Electoral Central urmează să ia astăzi o decizie privind eventuala renumărare.

„BEC va decide renumărarea nu numai pentru sectorul 1, au mai fost solicitări din toată țara, bănuiesc că va da curs solicitărilor tuturor partidelor. Vă spun doar un temei legal: eu am pus mâna pe un proces verbal semnat în alb de toți reprezentanții unui partid, a fost prezentat și la politie, îmi puteți explica cum a ajuns un proces verbal semnat în alb? Și urma ulterior să fie completat cu ce cifre doresc”, a susținut el.

Despre candidatul PSD prins cu 473 de procese verbale, Dan Tudorache a spus că „trebuia să le ducă la partid”.

„Le strânsese de la diferiți reprezentanți ai noștri și urma să le ducă la partid, să le bage în sistemul nostru de numărătoare paralelă. În acel teanc nu erau pentru primar de sector, erau pentru consiliul general, primar general și consiliul local. Pentru primar, cum am fost eu acuzat, nu erau printre acele procese verbale… ba da, era unul singur semnat în alb. Toate sunt copii originale, nu copii xerox, pentru că fiecare reprezentant de partid are un exemplar de genul acela”, a mai spus primarul sectorului 1.

Cu privire la dosarul penal deschis de poliție, Tudorache afirmă că se va da decizia de neîncepere a urmăririi penale.

Edilul mai spune că bărbatul prins cu procesele verbale a fugit de frică în clădirea în care se afla Biroul Electoral Sector 1.

„El n-avea nimic de ascuns, le ținea sub braț. Dacă era ceva ilegal, le punea într-o sacoșă, ceva… dar le ținea în mână”.

Clotilde Armand este noul primar al Sectorului 1, după încheierea numărării voturilor la ultimele două secții de vot, afirmă surse USR-PLUS. Victoria a fost anunțată și de Dan Barna, co-președintele alianței, într-un mesaj pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.