Raed Arafat, despre epidemia de COVID-19 din România: ”Dacă populația nu aplică măsurile, riscul este să apară focare pe care nu mai putem să le controlăm”

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că populația trebuie fie partenerul autorităților, respectând măsurile impuse de acestea în contextul combaterii răspândirii epidemiei de coronavirus pe teritoriul României.

  • În caz contrar, se va ajunge la un punct în care nicio măsură nu va mai fi utilă, iar focarele de COVID-19 vor deveni incontrolabile.

„Partenerul nostru este populatia si, daca populatia nu aplica masurile, riscul e sa apara focare pe care nu mai putem sa le controlam si sa ajungem la masuri de carantinare mai dure pentru ca nu s-au respectat unele masuri.

Masurile de acum sunt foarte ok, am fost printre tarile care am luat masuri din timp si de aceea se prelungeste perioada cu numere mai mici de cazuri.

Această criză va trece, dar sper ca lectia va fi ca trebuie sa fim mai pregatiti”, a declarat Arafat în cadrul unui interviu acordat Antena 3.

„Majoritatea tarilor sunt nepregatite. Acum cautam ventilatoare, injectomate, echipamente de protectie.

Anul trecut am avut un exercitiu facut la Bruxelles pe scenariul unei pandemii. In acest exercitiu, concluzia a fost ca nu suntem pregatiti, ca nu avem stocuri. Cu toate acestea, am gasit rezistenta, oameni care nu intelegeau de ce sa cheltuim bani, milioane, pe stocuri, sa cumparam echipamente si sa le tinem stocate. Uitati-va ca acum fugim dupa echipamente„, a mai spus secretarul de stat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati