ACTUALIZARE / INSP a modificat rata infectării din București: 2,65 la mia de locuitori

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori (populația rezidentă la 1 ianuarie 2020). Asta însemna trecerea la scenariul roșu, respectiv că școlile se vor închide iar cursurile se vor desfășura exclusiv online.

Actualizare 14:50. INSP a anunțat o rectificare cu privire la rata de incidență a infectărilor cu coronavirus din București, în loc de cea anunțată inițial – de 3,11 la mie. Astfel, rata de infectare este de 2,65 la mie.

Într-o discuție cu presă, după ședința Comitetului Municipal, ministrul Educației a spus că „la momentul acesta, rata la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Deci nu s-a trecut peste pragul de 3”.

Știre inițială

Potrivit unui raport al al Institutului Național de Sănătate Publică, rata de infectare a sărit de 3 la mia de locuitori în Capitală.

Municipiul București are în total 22.950 de cazuri de coronavirus,, în ultima săptămână fiind infectate 3.561 de persoane, arată INSP. În aceste condiții, rata de infectare la mia de locuitori este de 3,11.

În 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori, iar 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Capitalei, ar fi îndeplinite condițiile pe baza cărora se iau în discuție noi măsuri de restricție pentru București.

Cu alte cuvinte, în zilele următoare pot fi instituite noi măsuri în Capitală, însă, până în acest moment, nu a fost convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

  • Vezi AICI raportul INSP

Potrivit surselor, este posibil ca la început, să nu intre în carantină sectoare întregi, ci numai anumite cartiere sau complexe rezidențiale, unde apar focarele. De asemenea, pot intra în carantină anumite artere principale sau străzi dacă numărul de cazuri nu poate fi ținut sub control, scrie Antena3.ro.

”Încă nu avem o solicitare de convocare a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, dar multe dintre criteriile care predispun sau trimit la o analiză pentru schimbarea anumitor măsuri sunt îndeplinite. Ne referim la acele criterii care deschid calea pentru o nouă analiză.

S-a vehiculat deja în spațiul public despre tot felul de măsuri, carantinare zonală, știți că se poate carantina doar un anumit perimetru.

Atunci când se va carantina, dacă se va dispune această măsură, se carantinează un anumit perimetru. Perimentru înseamnă 4 străzi sau zonele adiacente unei unități de învățământ sau ale unui centru rezidențial”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati