Reacţia Institutului Levantului după ce Clotilde Armand a spus că vrea să-l transforme în şcoală

0
155

Institutul Levant reacţionează după ce Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a anunţat că vrea să transforme clădirea în şcoală.

„Clotilde Armand nu știe ce vorbește. Clădirea Institutului Levant, la fel de improprie pentru o școală, precum cabinetul de europarlamentar deschis de ea pe Calea Victoriei”, transmite Institutul Levant într-un comunicat de presă.

Astfel, sursa citată susţine că edilul dă dovadă de lipsă de profesionalism şi „rea-credinţă”.

Clotilde Armand adaugă la colecția de aberații și minciuni la adresa Institutului Levant și demagogia de cea mai joasă speță. Insinuează că nimeni nu știe ce face Institutul Levant. Era foarte simplu să caute informații pe site-ul Institutului și afla. Dar chiar o interesează adevărul? A persevera în a prezenta Institutul Levant drept o sinecură poate fi interpretat drept analfabetism funcțional, dar, cu siguranță, dovedește lipsă de profesionalism și rea-credință.

Conferințele organizate, programele și proiectele lansate, cu participarea unor personalități prestigioase ale lumii academice internaționale, aparițiile editoriale arată cu prisosință că angajații Institutului Levant nu primesc bani fără să facă nimic. Dimpotrivă, aduc prestigiu și respect României.

Clotilde Armand vrea să transforme în școală clădirea Institutului Levantului

Instituţia mai susţine că preluarea sediului nu rezolvă problema supraaglomerării din școli. În plus, primarul Sectorului 1 e acuzat că minte în privinţa salariilor angajaţilor din instituţii.

„La fel de demagogică precum prezentarea sediului Institutului Levant drept soluția care ar rezolva problema reală a supraaglomerării din școli este și intenția de a prelua această clădire care aparține statului român.

Clotilde Armand afirmă și că „instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro”. Este o minciună. Dacă ar fi căutat adevărul, ar fi aflat că un consilier expert gradul II are un venit lunar între 2.746 lei – 3.028 lei net, iar un consilier expert gradul I are un venit lunar de 3.464 lei net. Salariul unui cercetător științific I (echivalentul unui profesor universitar) este 5.132 lei net, al unui cercetător științific II (echivalentul unui conferențiar) – 4.177 lei net, iar al unui cercetător științific III: 3.117 lei net”, se mai arată în comunicat.

„Angajaţii, hăituiţi și înjurați pe rețelele de socializare”

De asemenea, institutul mai spune că angajaţii sunt puşi în situaţia de a fi hăituiţi şi, astfel, ar putea acţiona chiar şi în instanţă „vinovaţii”.

„Postări mincinoase și instigatoare la ură, precum cea a doamnei Clotilde Armand, aduc niște oameni nevinovați, pasionați de cercetarea științifică și dornici de performanță internațională, în situația de a fi hăituiți și înjurați pe rețelele de socializare.

În acest caz, Institutul Levant își rezervă dreptul de a apela la toate instanțele administrative, civile și penale pentru a obține condamnarea celor vinovați.

În final, o întrebare pentru doamna primar. Treceam toamna trecută într-o duminică seară pe Calea Victoriei și am văzut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand – europarlamentar. Ce ziceți, n-ar fi bun pentru o școală? Nu-l preluați și pe acela?”, conchide documentul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.