Recital cameral extraordinar, fără public, la Ateneul Român

0
150
Filarmonica 'George Enescu'

Pentru prima oară învitat să concerteze în România, pianistul austriac Gottlieb Wallisch va putea fi ascultat pe scena Sălii mari a Ateneului Român într-un program alcătuit din lucrări semnate Wolfgang Amadeus Mozart, Leos Janacek şi Franz Schubert.

Recitalul cameral extraordinar din seara zilei de miercuri, 17 martie, este rezultatul colaborării dintre Filarmonica „George Enescu” şi Forumul Cultural Austriac. Recitalul se va transmite în direct online pe canalele facebook Filarmonica „George Enescu”, youtube Filarmonica „George Enescu” şi facebook Radio România Muzical. Accesul este gratuit.

Miercuri, 17 martie, ora 19:00, Ateneul Român

Recital extraordinar de pian FĂRĂ PUBLIC

Gottlieb Wallisch

În program:

Mozart: Fantasia in D minor, K. 397

Janacek: In the Mists (Four pieces for Piano)

Schubert: Sonata in A major, D. 959

Pianistul Gottlieb Wallisch şi-a făcut debutul pe scena de concert la vârsta de doar şapte ani. La 12 ani este aplaudat în istorica Sală de aur de la Musikverein din Viena şi, în 1996, un concert-eveniment dirijat de maestrul Yehudi Menuhin, în care pianistul de 17 ani a interpretat magistral Concertul nr 5, „Imperialul” de Beethoven, deschide drum larg unei cariere internaţionale spectaculoase. Premii importante marchează ascensiunea pianistului austriac. Colaborări, la nivel internaţional, cu cele mai mari orchestre ale lumii, cu cei mai importanţi dirijori ai vremii şi cu prestigioase ansambluri simfonice, îi confirmă statul de artist excepţional. Activităţii concertistice i s-a alăturat, în timp, şi cea didactică. După ce a predat la Universitatea de Muzică din Geneva şi la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta, Gottlieb Wallisch este astăzi profesor de pian la Universitatea de Arte din Berlin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.