România şi Spania celebrează 142 de ani de relaţii diplomatice

Pe 23 iunie se împlinesc 142 de ani de relaţii diplomatice între România şi Spania, o dată importantă pentru ambele naţiuni.

„Aceste legături care ne unesc au fost întărite prin apartenenţa ţărilor noastre la structurile europene şi euro-atlantice. Şi trebuie să continuăm pe acest drum al consolidării spiritului european, al solidarităţii şi al promovării valorilor democratice, mai ales în această perioadă în care UE se confruntă cu provocări importante.

Avem o relaţie privilegiată, aflată într-un moment foarte dinamic, care a fost consolidată de reuniunea la nivel înalt, de anul trecut, dintre Guvernele celor două ţări şi care s-a încheiat cu adoptarea unei declaraţii comune în care se subliniază faptul că suntem prieteni şi aliaţi.

În acest an sărbătorim de asemenea 10 ani de Parteneriat Strategic, iar acest lucru este un semn în plus al trăiniciei şi importanţei relaţiei dintre România şi Spania, precum şi al angajamentului nostru faţă de proiectul european. Această relaţie de prietenie şi cooperare a favorizat progrese importante în domenii cheie precum economia, cultura şi politica.

Continuarea identificării soluţiilor şi a bunelor practici este esenţială pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al cetăţenilor noştri, deoarece ţările noastre au construit această relaţie extraordinară bazată în primul rând pe legăturile interumane, o contribuţie specială fiind cea a comunităţii româneşti din Spania care este liantul şi sufletul acestei relaţii care se situează în fruntea listei ţărilor cu care România are un parteneriat strategic.

Vom continua să ne unim eforturile pentru a atinge noi realizări în familia europeană şi euro-atlantică”, a transmis Ambasada României în Spania.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati