Amenzi de peste 55 de mii de lei în doar 7 zile, în Sectorul 1, pentru șoferii care au staționat neregulamentar

Conducătorii auto care staționează neregulamentar în dreptul trecerilor pentru pietoni, în stațiile de transport în comun, pe liniile de tramvai sau pe locurile destinate persoanelor cu handicap sunt sancționați de Poliția Locală pentru încălcarea legislației rutiere.
În cursul săptămânii trecute, 05-11.04.2021, polițiștii locali au aplicat 192 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 55.390 lei șoferilor care au ales să nu respecte regulile de circulație rutieră și care au cauzat disconfort celorlalți participanți la trafic.
Staționarea sau oprirea autovehiculelor în stațiile de transport în comun, pe liniile de tramvai sau în dreptul trecerilor pentru pietoni perturbă traficul, pot să cauzeze ambuteiaje rutiere, iar pietonii sunt nevoiți, de cele mai multe ori să ocolească și să traverseze neregulamentar.
Polițiștii locali acționează în permanență în vederea fluidizării traficului rutier, dar și a depistării și sancționării contravenționale a conducătorilor auto care încalcă normele rutiere prevăzute de O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice republicată, dar și de Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap republicată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati