Șoferii din București au protesat în benzinării din cauza scumpirii carburantului

Zeci de șoferi din Capitală au protestat aseară în mai multe benzinării din cartierul Pipera. Conducătorii auto sunt revoltați de prețurile mari la carburant, potrivit Stirile TVR.

Oamenii au mers în benzinării și au alimentat de sume foarte mici, după care au plătit cu cardul. Practic, stația nu s-a ales cu mare lucru, după plata comisioanelor bancare. Astfel șoferii reușesc să blocheze stațiile de alimentare cu carburant.

Benzina standard se vinde în stații cu prețuri între 8 lei și 56 de bani și 8 lei și 76 de bani, iar motorina obișnuită costă între 9 lei și 12 bani și 9 lei și 31 de bani.

Prețul carburanților a tot crescut în contextul războiului din Ucraina. Motorina standard a ajuns să coste 9,2 – 9,3 lei, iar benzina 8,6 – 8,7 lei.

Benzina s-a scumpit cu 37% de la începutul anului, când costa, în medie, 6 lei și 20 de bani litrul. La motorină, creșterea e și mai mare, de aproape 50%. Practic, la cei 6 lei și ceva plătiți atunci pe litru, s-au mai adăugat 3.

Mai multe țări europene au plafonat prețul carburanților, în timp ce altele au găsit modalități alternative de a-i susține pe consumatori. Ungaria, Bulgaria și Slovenia au acum prețuri mai mici ca noi la benzină și motorină.

În schimb, în țările nordice sau în Franța și Germania, prețurile sunt mai mari ca în România.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati