Spectacole pe apă, acrobaţii aeriene, instalaţii vivante, muzică şi personaje fantastice la B-FIT in the Street!

Acrobaţie, muzică şi personaje fantastice vor delecta publicul la Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street!, care va avea loc între 30 iunie şi 2 iulie, informează organizatorii.

Potrivit unui comunicat transmis luni de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, evenimentul reuneşte peste 200 de artişti din Spania, Franţa, Italia şi Ţările de Jos şi la această ediţie, râul Dâmboviţa devine, în premieră, scena a două spectacole pe apă.

În deschiderea festivalului, artiştii francezi de la Gratte Ciel prezintă vineri, în Piaţa Universităţii, cea mai recentă producţie din repertoriul companiei, spectacolul de acrobaţie aeriană ‘RoZeo’. Descris ca o instalaţie vivantă ce îndeamnă la reverie, în care artiştii se folosesc de structuri metalice modulare, ‘RoZeo’ a participat la festivaluri de anvergură din Spania şi Franţa.

Sâmbătă şi duminică, spectacolele se desfăşoară între orele 18,00 şi 23,00 şi invită spectatorii la peste cinci ore de teatru stradal în spaţiile B-FIT in the Street! : Piaţa Universităţii, Muzeul Naţional de Artă al României, Piaţeta Teatrului Odeon, Piaţa George Enescu, Calea Victoriei, Splaiul Independenţei şi Centrul Istoric (Piaţa Roma).

Atunci, marionete gigant inspirate din fabulele lui La Fontaine, papagali pe picioroange, toboşari Batucada, dansatori de cabaret şi creaturi iluminate de mari dimensiuni se vor plimba pe străzile oraşului şi vor încuraja trecătorii să se bucure de petrecerea stradală.

Atmosfera festivă este completată de artiştii italieni în cadrul show-ului muzical interactiv Street Piano, în faţa Muzeului Naţional de Artă al României şi de artiştii Flower Sway Poles, care dansează pe flori albe uriaşe, în Piaţa Universităţii şi de instalaţiile sonore Big Ears răspândite în mai multe puncte din oraş, de la Piaţa George Enescu, la Piaţa Universităţii, la Bulevardul Regina Elisabeta, Palatul CEC şi Splaiul Independenţei.

Serile de festival se încheie cu reprezentaţii ale unor spectacole nocturne de mare anvergură, ce promit să transforme total peisajul urban prin poveşti suprarealiste. Printre cele mai aşteptate momente B-FIT in the Street! ale fiecărei ediţii, spectacolele de acrobaţie aeriană revin în Piaţa George Enescu în prima şi ultima zi de festival.

Vineri, 30 iunie, de la ora 20,00, artişti ai celor mai cunoscute companii internaţionale de circ, precum Cirque du Soleil, Les Tambours du Bronx, La Cie Herve Koubi, Cie Gallott prezintă în Piaţa George Enescu producţia franceză ‘Tawa’.

‘Tawa’ îmbină acrobaţia aeriană cu dansul şi muzica live, cu numere incredibile de forţă şi rezistenţă umană, şi culminează cu o explozie cromatică spectaculoasă.

Punctul culminant al festivalului de la Bucureşti este programat în seara zilei de sâmbătă, cu două spectacole: pentru prima dată în istoria festivalului, B-FIT in the Street! transformă râul Dâmboviţa într-o scenă de teatru pe apă.

După Sena din Paris, Arno în Florenţa şi Tibru din Roma, spectacolul fluvial ‘DriFT’ al companiei franceze Ilotopie ajunge la Bucureşti sâmbătă, pe râul Dâmboviţa. Parada celor 100 de personaje transparente va începe de la ora 21,00 şi poate fi urmărită de pe cheiul Dâmboviţei, din zona Podului Izvor până la Piaţa Naţiunile Unite.

Al doilea spectacol nocturn al serii, ‘The Whale Street Show’ din Franţa, este o adaptare a celebrului roman de aventuri ‘Moby Dick’. De la ora 21,45, străzile oraşului găzduiesc celebra poveste, începând de pe Dâmboviţa – zona Podul Naţiunile Unite şi continuă spre Calea Victoriei, la intersecţia cu Bulevardul Regina Elisabeta.

Duminică, de la ora 21,00, în Piaţa George Enescu, spectacolul companiei Sonics din Italia ‘Meraviglia’ promite să introducă publicul în lumea basmelor şi să o cucerească prin prezenţa unor efecte vizuale speciale, iar cei prezenţi la reprezentaţia ‘Nouveau Cirque’ vor asista la momente inedite ce îmbină poezia şi demonstraţiile atletice la mare înălţime.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati