Spectacolele Operei Comice pentru Copii vor putea fi vizionate pe marile ecrane

Spectacolele Operei Comice pentru Copii vor putea fi văzute pe marile ecrane, începând de sâmbătă, în urma unui parteneriat încheiat cu Teatrul la Cinema, dar sunt disponibile şi online.

Două zile pe săptămână, sâmbăta şi duminica, de la ora 11,00, marile producţii ale OCC – spectacole pentru copii de operă, operetă, balet, musical sau teatru muzical – vor fi proiectate în cinematografe. Pentru început, oraşele în care spectatorii pot vedea proiecţiile spectacolelor OCC pe marile ecrane sunt Buzău şi Focşani, informează organizatorii.

„Parteneriatul dintre Opera Comică pentru Copii şi Teatru la Cinema face posibil accesul la spectacole de o calitate excepţională, înregistrate la nivel profesionist, pentru publicul care îşi doreşte experienţa unei interacţiuni sociale legată de actul artistic, dar care nu poate fi prezent în sălile de spectacol ale instituţiilor de teatru. Este un parteneriat pe termen lung, prin care ne dorim o distribuţie la nivel naţional”, a afirmat Felicia Filip, director general al Operei Comice pentru Copii.

Primele două proiecţii sub marca Opera Comică pentru Copii vor fi cele ale spectacolelor „Pinocchio” şi „Micuţa Dorothy”. Acestea vor putea fi urmărite la Happy Cinema din Galleria Mall Buzău şi Focşani Mall, sâmbătă, de la ora 11,00, respectiv duminică, de la ora 11,00. Biletele pot fi cumpărate începând de luni pe platforma teatrulacinema.ro.

„În cazul în care ar fi permis accesul spectatorilor în cinematografe, spectacolele OCC ar putea fi proiectate pe marile ecrane, simultan, la nivel naţional, în cinematografele din marile oraşe. Însă chiar şi în condiţiile actuale, oricine îşi poate da întâlnire cu artiştii OCC. În ziua proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil şi online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema, indiferent că sunt români aflaţi în ţară sau în străinătate. Singura condiţie pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuinţe va fi existenţa unei conexiuni la internet”, a declarat Mihai Penişoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Printre oraşele vizate pentru proiectarea spectacolelor de teatru pe marile ecrane odată cu relaxarea, fie şi parţială, a restricţiilor actuale sunt: Bucureşti, Arad, Alexandria, Bacău, Baia Mare, Bârlad, Buzău, Brăila, Bistriţa, Botoşani, Cluj, Constanţa, Deva, Drobeta Turnu Severin, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Sibiu, Satu Mare, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara, Tulcea, Vaslui.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati