STB anunță că stația de tramvai „Parc Drumul Taberei” redevine funcțională pe ambele sensuri. Peroanele au fost modernizate

STB anunță că stațiile de tramvai „stat” au fost modernizate, iar începând de azi redevin funcționale.

Începând de marți, 27 septembrie 2022, de la ora 15:00, tramvaiele liniei 41 vor opri în stațiile „Parcul Drumul Taberei”, aflate pe ambele sensuri pe Strada Brașov, ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a peroanelor aferente.

Stațiile „Parc Drumul Taberei” au fost închise luni, 5 septembrie pentru modernizare.

14 peroane de pe linia tramvaiului 41 vor fi modernizate. Stațiile au nevoie să fie adaptate pentru noile tramvaie Imperio produse de Astra Vagoane, iar lucrările de modernizare costă aproximativ 4.500.000 lei (fără TVA).

Ce presupun aceste lucrări de modernizare:

  • extinderea peroanelor,
  • accesibilizarea pentru persoanele cu dizabilități,
  • instalarea gardurilor de protecție pentru călători,
  • semne de circulație,
  • mobilier urban.

Primul tramvai Imperio care a ajuns la București, a circulat pe un alt traseu, în noaptea de 18 spre 19 iulie, pentru a-i fi verificată dinamica în mers. Prima probă a tramvaiului modern a fost făcută pe traseul Depoul Militari – Răzoare -Depoul Alexandria.

Alte modificări anunțate de TPBI

TPBI anunță că în noaptea de marți spre miercuri (27/28 septembrie) Trustul de Clădiri Metropolitane va realiza lucrări de construcție a pasajului rutier „Doamna Ghica”, astfel că autobuzele liniilor 243, 282 și N103 vor avea traseele modificate.

  • autobuzele 243 vor circula pe sensul spre capătul de linie „CFR Constanţaʺ pe un traseu modificat de la intersecţia Str. Doamna Ghica/ Şos. Colentina pe Şos. Colentina, Str. Teiul Doamnei, Lacul Tei, Str. Petricani, apoi pe traseul actual. Circulația pe sensul spre „Emil Racoviță” nu va fi modificată;
  • autobuzele 282 vor circula pe sensul spre capătul de linie „Gara Basarab” pe un traseu modificat de la intersecţia Şos. Colentina/ Str. Doamna Ghica pe Şos. Colentina, Str. Teiul Doamnei, Bd. Lacul Tei, apoi pe traseul actual. Circulația pe sensul spre „Șoseaua Fundeni” nu va fi modificată;
  • autobuzele N103 vor circula, începȃnd cu noaptea de 27 spre 28 septembrie 2022, pe sensul spre Piața Unirii, pe un traseu modificat de la intersecţia Şos. Colentina/ Str. Doamna Ghica pe Şos. Colentina, Str. Teiul Doamnei, Bd. Lacul Tei, apoi pe traseul actual. Circulația pe sensul spre „Institutul Oncologic” nu va fi modificat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati