STB intensifică acţiunile de combatere a efectelor pandemiei

Societatea de Transport București (STB) demarează o acţiune de intensificare a prevenirii infectării cu coronavirus. Astfel angajaţi STB vor fi prezenţi în staţiile şi în mijloacele de transport ale companiei, începând de luni, pentru a oferi călătorilor informaţiile necesare unei călătorii sigure şi eficiente.

„Începând de astăzi, Societatea de Transport Bucureşti STB SA intensifică acţiunile de prevenire a infecţiei cu SARS-COV 2. Având în vedere hotărârea CMBSU nr. 19 ce impune noi restricţii anti-Covid pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei cu Covid-19, Societatea de Transport Bucureşti STB SA va informa şi îndruma călătorii cu privire la utilizarea în siguranţă a transportului public”, se precizează în comunicat.

În mijloacele de transport ale STB vor exista afişe cu recomandările de prevenire a infectării, anunţuri vocale transmise prin staţie, precum şi un clip video ce va rula pe ecranele din autobuze, potrivit comunicatului.

Toate vehiculele din parcul STB sunt zilnic igienizate în interior şi în exterior şi sunt dezinfectate cu substanţe speciale la ieşirea în traseu, respectând condiţiile igienico-sanitare impuse de situaţia actuală, se precizează în comunicat.

Totodată, STB va monitoriza în perioada următoare liniile de transport cu flux mare de călători şi le va suplimenta cu vehicule din liniile mai slab solicitate, pentru a evita aglomerarea.

Măsurile de prevenire a infecţiei recomandate de STB

Măsurile de prevenire a infecţiei recomandate de STB pe durata deplasării călătorilor sunt purtarea obligatorie a măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun, păstrarea distanţării fizice, folosirea uşii din faţă pentru urcarea în vehicul, coborârea pe celelalte uşi pentru prevenirea aglomerării în mijloacele de transport în comun, utilizarea modalităţilor alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei – încărcarea online a cardului nominal, plata prin aplicaţia mobilă BPay sau plata prin SMS, utilizarea aplicaţiei INFO STB ca instrument de planificare eficientă a traseului în timp real.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati