Tătaru, despre posibile restricții în Capitală: Le-am impus de la început

0
299
BUcuresti
Foto: londradent.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, întrebat dacă este necesară închiderea restaurantelor în Bucureşti, că „sunt restricţii pe care le-am impus de la început”.

Reacţia vine în contextul în care Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă discută în această seară măsurile propuse de către DSP Bucureşti, în condiţiile în care, luni, rata de incidenţă cumulată, calculată la 14 zile, în Capitală a fost de 1,86.

„Nu sunt restricţii pe care le-am impus acum. Sunt restricţii pe care le-am impus de la început. Acel indice care trece de 1,5 închide restaurantele, închide cinematografele, închide teatrele, precum va urma şi o perioadă în care readaptăm evenimentele private, în funcţie de evoluţie”, a declarat marţi Nelu Tătaru.

Vezi și: Recomandări DSP Ilfov: mască la mai puțin de 100 de metri de școli și muncă la domiciliu

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) s-a întrunit marţi dimineaţa pentru a discuta asupra recomandărilor făcute de DSP Bucureşti. Deoarece la întâlnirea de la ora 11.00 CMBSU nu a ajuns la o concluzie şi o decizie, o nouă şedinţă a început la ora 17.30, au declarat surse ale instituţiei pentru News.ro.

Propunerile DSP Bucureşti, însuşite deja de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, includ închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private cu peste 50 de persoane în restaurante şi cafenele.

Te poate interesa și: Ce facem când avem simptome de COVID-19. Procedura care trebuie urmată, explicată de ministrul Nelu Tătaru

DSP propune închiderea restaurantelor în Bucureşti şi interzicerea procesiunilor religioase în aer liber.

O altă recomandare este purtarea măştii în jurul şcolilor, pe o distanţă de 100 de metri, şi interzicerea procesiunilor religioase în spaţii deschise precum şi staţionarea în apropierea lăcaşelor de cult.

Numărul total al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 139.612 marţi, după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că 2.121 de persoane au fost diagnosticate în ultimele 24 de ore, 403 fiind în Bucureşti.

De asemenea, 73 de persoane au decedat, iar la ATI sunt internaţi 608 pacienţi. Numărul deceselor şi cel al pacienţilor aflaţi la Terapie Intensivă sunt cele mai mari de la declanşarea pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.