Trei asociații de proprietari din Sectorul 1, protocol cu primăria pentru a schimba lifturile vechi

Primăria Sectorului 1 a descentralizat investițiile în creșterea performanței energetice a blocurilor din această zonă administrativă: înlocuirea lifturilor vechi, montarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură, precum și alte lucrări pentru creșterea gradului de confort în blocurile de locuințe.

În ședința Consiliului Local Sector 1 de luni a fost aprobată încheierea unor protocoale cu trei asociații de proprietari din Sectorul 1 pentru înlocuirea lifturilor vechi și uzate moral cu unele prietenoase cu mediul și performante energetic. Este vorba despre Asociațiile de proprietari din Str. Turda nr. 94, bl. 29B, din Bd. Ion Mihalache nr. 47  bl. 16A și din Bd. Dinicu Golescu nr. 19, bl. G.

“Aceste protocoale reprezintă soluții viabile pe care le-am identificat pentru a continua dezvoltarea Sectorului 1, în ciuda eforturilor disperate făcute de PSD-PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, care blochează marile proiecte de investiții: înlocuirea a 900 de ascensoare, “Termoficare de la Soare” și programul multianual de consolidare și reabilitare termică a blocurilor”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Primăria Sectorului 1 decontează valoarea totală a investiției, în limita maximală stabilită prin studiul de fezabilitate. Așa cum s-a am procedat cu finanțarea refacerii fațadei blocului O din Calea Griviței nr. 399.

Prin soluția descentralizată investiția nu mai este derulată de primărie, iar asociațiile de proprietari au controlul total asupra procedurii de achiziție, dar și a calității lucrărilor efectuate de către firmele contractante. Reprezentanții administrației locale a Sectorului 1 vor verifica cu atenție fiecare etapă a investiției și se vor asigura că sunt respectate pragurile maximale din studiul de fezabilitate pentru a putea realiza decontarea integrală a lucrărilor.

Un alt avantaj al acestei soluții îl constituie durata redusă a întregii proceduri de înlocuire a lifturilor: aproximativ patru luni față de cel puțin doi ani dacă s-ar implementa proiectul în formă centralizată la toate blocurile din Sectorul 1.

“Invit toate asociațiile de proprietari din blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 să solicite pe adresa de e-mail registratura@primarias1.ro  încheierea unui parteneriat cu Primăria Sectorului 1 pentru creșterea performanței energetice a clădirilor în care locuiesc. Aceștia pot solicita nu doar înlocuirea lifturilor vechi, ci și montarea de panouri fotovoltaice și pompe de căldură, precum și alte lucrări pentru creșterea gradului de confort în blocurile de locuințe. În ciuda iresponsabilității consilierilor PNL-PSD, am găsit soluția prin care cetățenii Sectorului 1 să trăiască în clădiri eficiente energetic, cu lifturi sigure, și prin care comunitatea locală să plătească facturi mai mici la energie”, a mai precizat primarul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati