ULTIMA ORĂ / Cod GALBEN de ninsori; Rafale de vând de până la 120 km/h

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis, sâmbătă, o atenționare meteo cod galben de ninsori viscolite, valabilă pentru mai multe zone din țară.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ ANM – COD GALBEN

  • Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 06:00 – 28 decembrie, ora 10:00
    Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol
  • Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură – în special la peste 1700 m; Munții Banatului, zona joasă a jud. Caraș-Severin

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80…90 km/h, iar pe creste peste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

  • ANM: Interval de valabilitate: 26 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 10:00 Fenomene vizate și zone afectate

În intervalul menționat la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 m și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură. Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) și în noaptea de duminică spre luni (27/28 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, vor fi mai ales ninsori și lapoviță.

  • Începând din cursul zilei de duminică (27 decembrie), vântul se va intensifica treptat și în restul teritoriului, iar local mai ales în Oltenia, Muntenia și Transilvania va atinge la rafală viteze în general de 50…55 km/h.

Sursa: ANM citat de realitatea.net

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati