Un angajat de la Ministerul Culturii, infectat cu Sars-Cov-2

Un angajat al Ministerului Culturii s-a infectat cu cu SARS-CoV- 2, iar conducerea Ministerului Culturii a anunțat Direcţia de Sănătate Publică și a cerut nebulizarea spaţiilor existente în sediul instituţiei.

„Menţionăm faptul că acest caz este unul singular la nivelul instituţiei noastre, iar, în momentul de faţă, niciun alt angajat al Ministerului Culturii nu este suspect de a fi infectat cu noul virus SARS-CoV-2. Totodată, precizăm faptul că, în cadrul instituţiei noastre, o parte din resursa umană îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă, iar în cazul angajaţilor care vin fizic la birou, programul este decalat.

Precizăm faptul că angajatul depistat pozitiv beneficiază de birou propriu în cadrul instituţiei, iar contacţii acestuia au purtat mască în permanenţă şi au păstrat distanţarea socială în orice interacţiune avută cu acesta.

Mai mult, începând din data de 26 februarie 2020, Ministerul Culturii a luat măsuri pentru ca toate birourile şi spaţiile în care angajaţii ministerului îşi desfăşoară activitatea să fie dezinfectate periodic.

Totodată, începând cu 9 martie 2020, Ministerul Culturii asigură zilnic spirt şi două măşti de protecţie pentru personalul angajat care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiei noastre, purtarea măştii de protecţie fiind obligatorie în toate spaţiile ministerului.

Precizăm faptul că în zilele de 12-13 noiembrie, Ministerul Culturii va fi închis pentru nebulizare, iar aparatul de lucru îşi va desfăşura activitatea în regim de telemuncă”, transmite ministerul, printr-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati