Un club de robotică a fost inaugurat în cadrul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) anunţă lansarea oficială a primului Club de robotică marca NITRO Clubs EU din România în cadrul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti – Biblioteca „Ion Creangă”, în prezenţa reprezentanţilor ANBPR, ai Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB), a colegilor bibliotecari de la Filiala „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (BMB) şi a utilizatorilor serviciilor de bibliotecă.

„Inaugurarea Clubului de Robotică din cadrul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti – Biblioteca „Ion Creangă” reprezintă o primă acţiune din cadrul proiectului coordonată de partenerii din România – ANBPR şi Universitatea Politehnica din Bucureşti – menită să stimuleze apetitul tinerilor pentru studiul roboticii. Prin acest demers, dorim, totodată, să oferim tinerilor garanţia unor experienţe de învăţare de calitate bazate pe practică. Prin asimilarea competenţelor STEAM de ultimă oră, beneficiarii cluburilor de robotică marca NITRO Clubs EU vor avea acces, graţie ANBPR şi UPB, ca parteneri transnaţionali, şi respectiv BMB, ca partener-beneficiar local, la infrastructura, resursele şi cunoştinţele necesare pentru a fi pregătiţi să evolueze cu rezultate bune în mediul competiţional şi să exploreze profesii de perspectivă din domeniul tehnologiei”, a declarat Dragoş-Adrian Neagu, Preşedintele ANBPR.

Această iniţiativă în sprijinul educaţiei STEAM face parte din activităţile proiectului Network of IcT Robo Clubs (NITRO Clubs EU), o iniţiativă Erasmus+ în domeniul Vocational Education and Training (VET) în cadrul unui consorţiu format din universităţi, institute de tehnologie, unităţi educaţionale şi ONG-uri din Bulgaria, România şi Slovacia.

„Elementul de noutate adus de acest proiect constă în faptul că îi apropie pe tineri de domeniul roboticii într-un mod atractiv, cu explicaţii pe înţelesul lor, punându-i în situaţii de lucru concrete şi încurajându-i să descopere logica din spatele programării. În felul acesta, copiii şi tinerii nu numai că vor putea explora aplicaţii şi soluţii tehnice inovatoare, dar vor înţelege mult mai uşor aplicând principiul „learning by doing”, este de părere prof. dr. Monica Drăgoicea, de la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Proiectul NITRO Clubs EU îşi propune să îmbunătăţească educaţia deschisă, să sprijine gândirea inovatoare şi să contribuie la includerea Tehnologiilor Generice Esenţiale (Key Enabling Technologies – KETs) în curricula VET a tinerilor din ţările partenere şi din regiune.

Derulat în perioada 15.10.2020 – 14.08.2023, proiectul NITRO Clubs EU va contribui la incluziunea socială a cursanţilor VET aflaţi în situaţii de vulnerabilitate sau cu oportunităţi de învăţare scăzute, pentru a asigura acces democratic la conţinut educaţional de calitate pentru toţi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati