Un economist preconizează dezastru pentru români: Subvenția pentru gigacalorie a dispărut

0
409
Pixabay

Economistul Adrian Câciu avertizează că subvenția pentru gigacalorie a dispărut, ca urmare a abrogării OUG 70/2011 în ședința de Guvern. El spune că aceasta va fi înlocuită cu un ajutor de încălzire dat individual, care ”va crea mai probleme în implementare”.

Câciu explică faptul că, înainte de abrogarea OUG 70/2011, factura la bloc venea diminuată, subvenția fiind plătită de primărie catre furnizorul de căldură.

”Nu toți vor primi ajutor de încălzire de la primărie”

”Acum va veni integrală, tu vei plati factura întreagă, iar ulterior vei primi de la primarie un ajutor de încălzire. Dar nu toți vor primi. Doar cei cu venituri mici, pe plafoanele stabilite prin Legea consumatorului vulnerabil.”, mai completează acesta.

Economistul mai spune că, în toiul iernii, multe persoane vor muri oameni de frig sau se vor îmbolnăvi, pentru că există posibilitatea ca multe blocuri să nu poate plăti facturile și astfel să rămână fără căldură.

Iată postarea integrală:

“Urmează dezastrul!

Pregătiți-vă de faliment!
Subventia pentru gigacalorie a dispărut. S-a abrogat OUG 70/2011.
Va fi înlocuită cu un ajutor de încălzire dat individual, un ajutor care va crea mari probleme în implementare, pentru că va duce inclusiv la bătăi pe scara blocului.
Niste incompetenti de la guvern au gândit ei o schema care vizează aplicarea acestui tip de ajutor taman la un tip de incalzire la care nu poate functiona.
Adică cel de încalzire centralizată. Factura la bloc iti venea diminuată, subventia fiind platita de primarie catre furnizorul de caldura.
Acum va veni integrală, tu vei plati factura întreagă, iar ulterior vei primi de la primarie un ajutor de încălzire. Dar nu toti vor primi. Doar cei cu venituri mici, pe plafoanele stabilite prin Legea consumatorului vulnerabil.
Retineti: intai platesti factura intreaga. O factura care vine cu 300% mai mare decât anul trecut.
Nu stiu cine a validat faptul că Turcan et Co ar avea neuroni luminați în creier, dar daca tu nu ai bani sa treci strada, cum draq sa platesti factura majorata cu 300%?
Ce înseamnă asta?
Că multe blocuri nu vor putea plati factura.
La ce pret vine întreg nici cei care cât de cât ar avea un venit de 4000 lei/familie nu si-ar permite plata.
Ce se întamplă dacă nu se plateste factura?
Rămâne tot blocul fără căldură!
Dezastru! În toiul iernii!
Vor muri oameni de frig, se vor îmbolnăvi copii, bătrâni, femei!

În al doilea rând, sunt mulți oameni fără ocupatie dar cu masini straine de zeci de mii de euro care apar ca fără venituri. Ei vor primi ajutor de încălzire, iar salariatul (că o fi pe salariul minim sau pe un salariu mai mare – 80% din salariati au sub 3.000 de lei net) care are si un copil și familie va plati pretul intreg la fel ca bombardierul vecin , dar nu va primi nimic ulterior.
Va fi dezastru!
Este criminal ce vă așteaptă!”, a scris economistul pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.