Un medic le răspunde celor care reclamă faptul că sunt obligaţi să se vaccineze: ”Noi doar vă recomandăm să vă vaccinaţi”

Epidemiologul Octavian Jurma le răspunde celor care reclamă faptul că sunt obligaţi să se vaccineze, precizând că medicii şi autorităţile doar recomandă vaccinarea.

Jurma explică faptul că vaccinarea se face doar pe baza unui consimţământ informat, care se semnează înainte.

”Dragilor, nu vă obligă nimeni să vă vaccinaţi, nici eu, nici medicii, nici autorităţile statului. Noi doar vă recomandăm să vă vaccinaţi. Vaccinarea se face doar pe baza unui consimţământ informat şi semnat la centrul de vaccinare. Aşadar, trebuie să vrei să te vaccinezi şi să semnezi că vrei să te vaccinezi, înainte să se atingă un medic de tine”, a transmis medicul Octavian Jurma celor care acuză că sunt obligaţi să se vaccineze.

În schimb, specialistul le explică faptul că pandemia nu întreabă. ”Doar pandemia vă obligă să vă infectaţi fără consimţământ, iar românii umplu spitalele şi cimitirele”, a transmis specialistul.

”Doar pandemia vă obligă să vă infectaţi fără consimţământ, iar românii umplu spitalele şi cimitirele pentru că se infectează, nu pentru că se vaccinează”, a mai transmis medicul.

Acesta se arată, însă, revoltat de transformarea certificatului verde într-un instrument de represiune împotriva celor nevaccinaţi prin eliminarea testelor din criteriul de validare.

”Rolul certificatului digital verde este să ne unească pe o platformă de responsabilitate, nu să ne dividă pe o platformă de discriminare”, a mai transmis medicul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati