Un nou corp al Grădiniţei 196 a fost inaugurat în Sectorul 3

Un nou corp al Grădiniţei 196 a fost inaugurat luni de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Robert Negoiţă a afirmat că de noul corp inaugurat luni vor beneficia nouă grupe de antepreşcolari şi 15 grupe de preşcolari.

”Avem aici un corp nou de clădire, care înseamnă nouă grupe de antepreşcolari şi 15 grupe de preşcolari. Acoperim o parte din marea nevoie de spaţiu pe care o avem în Sectorul 3 şi anume din ce în ce vin mai mulţi copii să beneficieze de instituţiile noastre de învăţământ.

În acest an pe antepreşcolar avem cu 300 mai multe solicitări faţă de în trecut. (…) Momentan peste 1.000 de solicitări nu sunt onorate. Până în septembrie să onorăm toate solicitările pe care le avem atâtea câte sunt ele – peste 1.000 de solicitări”, a afirmat edilul Robert Negoiţă, care a precizat că noua clădire dispune de ‘absolut tot ce este necesar’, scrie pressonline.ro.

El a spus că atunci când se va deschide noul an şcolar minimum 10 unităţi din sector vor avea antepreşcolari împreună cu preşcolari.

Noul corp al clădirii care a fost inaugurat luni va găzdui 427 de copii, respectiv 127 de copii antepreşcolari, repartizaţi în nouă grupe de creşă şi 300 de preşcolari (15 grupe).

Clădirea are două etaje, suprafaţa construită fiind de 1.180 mp, iar cea desfăşurată de 3.354 mp.

La parter va funcţiona creşa, iar la etajele 1 şi 2 îşi vor desfăşura activitatea grupe de preşcolari.

Imobilul este dotat cu camere de supraveghere, sistem de detecţie şi stingere a incendiului şi cu scară exterioară.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati