Un nou focar de COVID, la unul din cele mai mari spitale din ţară. O secţie de Chirurgie de la Floreasca, închisă

Un alt focar de coronavirus este la Spitalul Floreasca din Capitală, una dintre cele mai mari şi mai importante unităţi medicale din ţară.

O secţie de Chirurgie de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti a fost închisă, joi, după ce în unitate a apărut un nou focar de COVID, după cel anunţat în urmă cu câteva zile, scrie antena3.ro.

Focarul a apărut după ce un pacient cu boală cronică a mers la spital pentru a face o operaţie, a fost testat COVID, iar testul a ieşit negativ. Bolnavul a fost operat, actul medical a decurs fără probleme.

Focarul, izbucnit de la un bolnav care s-a operat

După operaţie, însă, pacientul a început să aibă simptomele infecţiei cu coronavirus, a fost testat din nou şi, de această dată, rezultatul a fost pozitiv.

În felul acesta, bolnavul a infectat şase cadre medicale de pe secţia de Chirurgie.

În prezent, în afară de secţia de Chirurgie mai sunt închise alte trei secţii, Reursele umane şi departamentul Administrativ.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca se desfăşoară acum o anchetă epidemiologică, după ce unitatea sanitară a anunţat Direcţia de Sănătate Publică despre situaţia de acolo.

Primul focar, la începutul săptămânii

Un prim focar de COVID la Floreasca a fost anunţat la începutul acestei săptămâni, când erau 14 bolnavi infectaţi cu coronavirus.

Angajații fac parte din departamente precum Resurse Umane, Achiziții, Contabilitate și Statisică. Reprezentanții spitalului spun că situația spitalului nu este obișnuită, având în vedere că transmiterea comunitată în Capitală este accentuată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati