Un program pilot care vizează îmbunătățirea meniurilor din spitale a fost lansat la Victor Gomoiu

0
170
sursa foto: Unsplash

Programul pilot „Gustos și sănătos în farfuria din spital”, care vizează îmbunătățirea meniurilor din spitalele de pediatrie, a fost lansat, vineri, la spitalul de copii Victor Gomoiu din București, de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) și Asociația „Din Grijă Pentru Copii”, cu sprijinul Asociației Române de Educație în Alergii (AREA) și al Asociației „Lumea Emei”.

Proiectul își propune să transforme mâncarea pe care copiii internați o primesc în perioada spitalizării, oferind acesteia mai mult gust și o calitate nutrițională sporită.

Faza pilot se va desfășura pe durata a șase luni, timp în care o echipă formată din nutriționist, bucătar și specialiști în nutriție medicală va implementa noi meniuri în bucătăria spitalului, având ca scop îmbunătățirea semnificativă a gustului, aspectului și a calității mâncării oferite copiilor, răspunzând în același timp și nevoilor specifice ale micilor pacienți, care suferă de alergii alimentare și respiratorii, a precizat ASSMB.

Inițiativa are mai multe obiective printre care realizarea de cursuri tehnice de gătit cu personalul din bucătăriile spitalelor de pediatrie, sesiuni de consiliere în dietetică și nutriție, utilarea spitalelor cu aparatură de specialitate, suplimentarea costului meniului clasic cu ajutorul partenerilor.

Pentru etapa de redefinire a meniurilor din spital, proiectul beneficiază de expertiza unui nutriționist și a unui bucătar cu supra-specializare în dietă medicală, dar și de consilierea medicilor alergologi din cadrul Asociației de Educație în Alergii.

În perspectivă, se are în vedere ca proiectul „Gustos și sănătos în farfuria din spital” să fie extins și în cadrul celorlalte spitale de pediatrie, precizează ASSMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.